Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- زهراکریمی: دره فرحزاد در گذشته‌های دور بزرگترین روستا و جزو توابع قصران بالا یا شمیرانات بود به طوری که این روستای وسیع از شمال به منطقه امامزاده داوود، روستای کیگا و شهرستانک، از غرب به حصارک، مرادآباد، کن و پونک، از جنوب به طرشت، خواردین  و احمد آباد و از شرق هم به ده ونک، ده اوین و ده درکه می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبقه این روستا به دوره پیش از قاجار بر می‌گردد و ساکنان بومی آنجا بیشتر از ملاک و زمین دارها بودند و زمانی که تهران به عنوان پایتخت معرفی شد، این منطقه به دلیل آب و هوای خوشی که داشت، مورد توجه شاهزادگان قرار گرفت. 

سال ۱۳۴۱ با تصویب قانون اصلاحات اراضی قرار بر این شد ۴ دانگ زمین‌های فرحزاد به نام بومی‌ها سند بخورد در حالی که این اتفاق به فراموشی سپرده و همین چالشی شد که تا به امروز دغدغه ساکنان این منطقه، تملک باشد. همچنین مسدود شدن قنات‌ها معضل دیگری این منطقه بود که سبب خشکسالی باغ‌ها شد و به گفته باغداران بیش از ۵۰۰ درخت میوه از بی‌آبی از بین رفتند.

دهه ۶۰ و بعد از آن ساخت چند بزرگراه یادگار امام، همت، نیایش، رسالت و حکیم دره فرحزاد را از تمام جهات محدود و قطع کرد؛ به گفته کارشناسان شهری توسعه اتوبانی و ساخت پل بیشترین ضربه را به این منطقه خوش آب و هوای تهران وارد کرد. نداشتن سند، خشکسالی باغ‌ها و گسترش اتوبان‌ها دست به دست هم دادند و کیفیت زندگی بومی‌های منطقه را پایین آوردند تا جایی که آنها را وادار به مهاجرت کردند. بعد از آن بود که دره فرحزاد تبدیل به پاتوق اتباع غیرمجاز، کارگران مهاجر و فصلی و صنوف غیرقانونی شد و سپس معتادان تبعیدی محله هرندی و خیابان مولوی تهران به آنجا کوچ کردند.

در دهه 80 دره فرحزاد تبدیل به یکی از نقاط آسیب دیده ایران از نظر محیط زیست و اجتماعی شد. حجم مشکلات آنقدر در این منطقه بالا رفت که محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران طرح ساماندهی این دره را جدی دنبال کرد و  بخش جنوبی دره را به بوستان نهج البلاغه تبدیل کرد. بوستانی که تاثیر چشمگیری در رشد سرانه فضای سبز منطقه و افزایش رضایتمندی شهروندان داشت. در دوره بعد به ساخت و سازهای حریم رودخانه به چشم تهدید دیده شد و مدیران شهری به دنبال ارائه راهکارهایی برای ارتقای هویت اجتماعی، حفاظت از میراث طبیعی و تاریخی، احیاء و ساماندهی نظام کالبدی و عملکردی محدوده با حداقل دخل و تصرف شدند و طرح اکو پارک را برای بخش شمالی آن برنامه‌ریزی کردند و اما علیرضا زاکانی، شهردار وقت به طور جدی به دنبال تبدیل این منطقه به اکوپارک است تا فرحزاد بتواند اصالت دیرینه خود را پس گیرد.

جمع‌آوری 320 معتاد از دره فرحزاد

مهدی صالحی، شهردار منطقه ۲ در گفتگو با همشهری آنلاین دره فرحزاد را  از ظرفیت‌های بسیار مهم پایتخت که در الویت شهرداری هست، معرفی کرد و گفت: «با توجه به تاکید شهردار تهران، قرار است این دره  ساماندهی شود به همین دلیل ابتدا پاکسازی معتادان را دنبال کردیم و می‌خواهیم هر چه سریعتر معتادان سالمند و کم سن، زخم باز و ماده ۱۶ را به فوریت از دره جمع آوری کنیم. چون حضور این افراد به نوعی دعوت کننده سایر معتادان به این بخش از منطقه است.»

به گفته صالحی هم اکنون حدود ۲۲۰ معتاد از محدوده جمع آوری شدند اما حدود ۱۰۰ نفر دیگر همچنان در منطقه حضور دارند « با توجه به تمهیدات شهرداری تهران به زودی تعداد باقی مانده در روزهای آینده جمع‌آوری و منطقه از وجود هر گونه معتاد پاکسازی می‌شود. مدت زمانی که برای آن در نظر گرفته شده، دو هفته است.»

اوقات فراغت تهرانی‌ها کنار رودخانه فرحزاد

اجرای  اکوپارک گام بعدی ساماندهی دره فرحزاد است. شهردار منطقه 2 در این باره توضیح داد: « از آنجایی که سازمان فضای سبز و بوستان‌های شهرداری تهران مجری این طرح است، فاز ۲ نقشه‌های اکو پارک را تهیه و  اعتبار در بودجه مشخص شده است و براساس پیش بینی‌ها عملیات عمرانی در اسفند همین امسال آغاز خواهد شد و سپس فاز اول اکو پارک تا شهریور سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می‌رسد.»

صالحی با بیان اینکه این طرح سه ساحت شهری، روستایی و کوهستانی را در برمی گیرد و قرار است پروژه از چند جبهه شروع شود، گفت: « در واقع اجرای طرح گام به گام است و پس از اتمام هر مرحله به بهره برداری خواهد رسید. ۱۴۱۳ متر کل طول مسیر دره فرحزاد است که با پیچ و خم ها به ۲۱۰۰ متر می‌رسد و این ساحت روستایی است در حالی که ساحت کوهستان بیش از این است. قرار است از جبهه‌های مختلف عملیات شروع  شود و به محض اینکه بخشی آماده شود در اختیار مردم قرار می‌گیرد.»

شهردار منطقه دو به خبرنگار همشهری آنلاین این را هم گفت که: « این طرح در امتداد طرح بوستان نهج البلاغه است با این تفاوت که آب رود دره فرحزاد در بوستان نهج البلاغه از داخل کانال بتنی عبور می‌کند و مردم دسترسی به آب ندارند اما در اکوپارک آب روی سطح زمین جریان دارد و مردم می‌توانند با دریافت برخی خدمات رفاهی اوقات فراغت‌شان را در حریم رودخانه فرحزاد زیر سایه درختان بگذارنند.»

کد خبر 660778 برچسب‌ها محمد باقر قالیباف نهج البلاغه علیرضا زاکانی شهرداری سفر - اکو توریسم پیروز حناچی شهر منطقه ۲

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محمد باقر قالیباف نهج البلاغه علیرضا زاکانی شهرداری پیروز حناچی شهر منطقه ۲ نهج البلاغه دره فرحزاد جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو

تین نیوز

همزمان با تلاش های شبانه روزی برای تحقق قرارداد خرید ۶۳۰ واگن، به واسطه ارتباط خوب شهردار تهران با دولت و همت آقای رئیسی، ۱۵ درصد پیش پرداخت خرید واگن ها پرداخت شده و بزودی واگن ها به تهران می رسند.

 

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، مدیریت شهری ششم تهران و دولت سیزدهم بالاترین سطح همکاری دو نهاد مهم و خدمتگزار را دنبال می کنند، به طوری که نه تنها علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در جلسات مداوم و هفتگی هیئت دولت شرکت می کند بلکه رئیس جمهور، حکم نماینده ویژه برای شهردار تهران صادر کرد.

اما در این میان مخالفان تلاش کردند که اختلاف نظر فنی یکی از مدیران میانی وزارت کشور با مدیریت شهری بر سر تایید صلاحیت واگن های وارداتی را به اختلاف دو نهاد تعمیم دهند. برخلاف نظر این مدیر، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران می گوید: متروی تهران پیش از این کارشناس تایید واگن ها بوده و اگر شرکت دیگری بخواهد کار تایید را انجام بدهد باید دو تا سه میلیارد تومان هزینه شود و ما نمی خواهیم هزینه اضافی صرف شود.

رسانه های اصلاح طلب در حالی روی فراموشی مردم حساب باز کردند که گویا از یاد برده اند  که این محسن هاشمی؛ رئیس شورای شهر تهران در دوره اصلاحات بود که بارها و حتی در تلویزیون، حسن روحانی و دولتمردان دولت قبل را به باد نقد گرفت؛ هاشمی حتی  در آذر ماه سال 1399 درباره عدم تامین پول واگن ها، رفتار دولتمردان گذشته را «خیلی کودکانه» خواند و گفت: «...چرا دولت مردان ما نمی فهمند، وقتی ما سیستمی را هزینه کردیم، تونل و تجهیزات ثابت را ساخته ایم، اما چرا واگن خریداری نمی کنیم ...».

آتش اختلاف در شورای شهر دوره پنجم آنقدر شعله ور بود که هر دو طرف بارها علیه یکدیگر صحبت کردند و ابایی هم از اعلام آشکار اختلافات نداشتند البته این  شکاف، به موضع گیری های آشکار رسانه ای محدود نشد، بلکه آنقدر وسعت گرفت که رئیس جمهور دوره قبل حتی اجازه ورود پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران به جلسات هیئت دولت را نمی داد.

ماجرای واگن ها چیست؟

پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران چند ماه پیش در روزنامه اعتماد مدعی شده بود «قرارداد 630 واگن مترو، اساساً مرتبط با مدیریت شهری فعلی شهر تهران نیست و به تلاش های مدیریت قبلی باز می گرد» هرچند که صحبت های اولیه به آن سال ها بر می گردد اما باید از پیروز حناچی پرسید که برای این قراردادی که از سال 97 ابلاغ شده چه قدمی برداشته است؟

واقعیت این است که نه تنها در دوره قبل اقدام عملی در این باره انجام نشد بلکه شهردار تهران همزمان با تلاش های شبانه روزی برای تحقق قرارداد خرید 630 واگن، به واسطه ارتباط خوب با دولت و همت آقای رئیسی، 15 درصد پیش پرداخت خرید واگن ها را پرداخت و حتی با افزایش 25 درصدی این تعداد را به 791 دستگاه رساند.

همچنین این دوره مدیریت شهری توانست در اتفاقی کم نظیر رکورد افتتاح میانگین ماهانه یک ایستگاه مترو را ثبت کند و آن و در اختیار مردم قرار دهد.

این درحالیست که در آن دوره مدیریتی نه تنها واگن و اتوبوسی به ناوگان حمل و نقل اضافه نشد بلکه 1600 اتوبوس کمتر از آنچه تحویل گرفته شد به دوره زاکانی تحویل داده شد و در موضوع مترو حتی انبارهای قطعات یدکی مترو خالی به دوره مدیریت ششم تحویل داده شد.

همچنین طبق آنچه در کتابچه تحول و تحویل (که مدیران دوره قبل برای کارنامه عملکردشان چاپ کردند)، تنها برنامه ریزی برای تهیه 200 دستگاه اتوبوس (80 دوکابین و 120 تک کابین) دیده می شود که با 826 اتوبوس جدید، 428 دستگاه اتوبوس اورهال شده و قرارداد 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری، 25000 دستگاه تاکسی سدان برقی، 2500 دستگاه تاکسی شاسی بلند (suv)، 10 هزار دستگاه ون و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی قابل مقایسه نیست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • عامل تیراندازی در منطقه فرحزاد تهران دستگیر شد
  • دستگیری عامل تیرندازی در منطقه فرحزاد تهران
  • دستگیری عامل تیراندازی در منطقه فرحزاد تهران
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز